Suomalaiset Minecraft palvelimet/servut ja yhteisö. Minescene - https://www.minescene.fi

Hyvät vanhemmat!

Kinuaako lapsesi sinua ostamaan Aurinkomaahan kunniajäsenyyttä?

Ensinnäkin tahdon sanoa, että Aurinkomaa on aikuisten tekemä ja suositeltu pääasiassa 16-vuotiaille ja siitä vanhemmille pelaajille Aurinkomaan väkivaltaisen sisällön, Aurinkomaa-pelissä esiintyvän päihteidenkäytön, ajoittaisen siivottoman kielenkäytön ja muiden brutaalien ja häiritsevien pelielementtien vuoksi.

Aurinkomaassa on näiden asioiden lisäksi myös paljon rauhanomaista ja hyvää ja palvelimella oppii olemaan vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa virtuaalisessa ympäristössä ja oppii halutessaan paljon pienoisyhteiskunnan toiminnasta - taloudesta, työnhausta, lainsäädännöstä, byrokratiasta, vastuun kantamisesta ynnä muista asioista, joita muissa peleissä ei välttämättä normaalisti kohtaa.

Kuten sanoin aiemmin, Aurinkomaa on kuitenkin suunniteltu pääasiassa vähän vanhemmalle kohdeyleisölle. Koemme, että lasten netinkäytön valvominen kuuluu vanhempien tehtäviin - ei meidän - joten jos se on sinun mielestäsi OK, että lapsesi pelaa Aurinkomaassa, niin emme mekään asiaan puutu.


Pitäisikö sinun ostaa lapsellesi Aurinkomaan kunniajäsenyys?

Lyhyesti? Ei pitäisi.

Kunniajäsenyyksien myynnistä

Tahdon ensinnäkin selventää asiaa, joka tuntuu ajoittain hämmentävän joitain henkilöitä. Aurinkomaan kunniajäsenyyksien myynnissä ei ole kyse rahankeruusta, joka on Suomessa täysin laitonta muille kuin yleishyödyllisille hankkeille, yrityksille ja järjestöille, joilla on siihen poliisihallituksen myöntämä erityinen kirjallinen rahankeruulupa.

Aurinkomaan kunniajäsenyyksien myynti on Suomen lain sallimaa vastikkeellista myyntiä, jossa ostaja saa rahalleen vastineen - nimellisesti kunniajäsenyyden, joka tarjoaa ostajalleen tietynlaisia etuja Aurinkomaan Minecraft palvelimella. Kunniajäsenyytemme ja naama-avatarimme ovat myös Minecraftin loppukäyttäjän lisenssisopimuksen mukaisia, eivätkä tarjoa ostajilleen minkäänlaista epäreilua peliteknistä etua muihin pelaajiin verrattuna.

Miksi sinun ei pitäisi ostaa lapsellesi Aurinkomaan kunniajäsenyyttä?

Aurinkomaata pystyy pelaamaan täysin maksutta jäämättä mistään paitsi. Kunniajäsenyyden ostaminen ei ole missään määrin tarpeellista pelissä pärjäämisen kannalta. Kunniajäsenet saavat kyllä vastikkeeksi erilaisia etuja, kuten esimerksi kerran kuukaudessa he voivat valita itselleen hauskan hatun, mutta nämä esineet ovat täysin kosmeettisia eivätkä auta pärjäämään pelissä paremmin.

Ostaisinko omille lapsilleni kunniajäsenyyden johonkin peliin, koska he haluavat hauskan esineen? En missään nimessä.

Aurinkomaa on hauska ja hyvin tehty paikka, jonka eteen on laitettu kymmeniä tuhansia työtunteja aitoa, raakaa ja kovaa työtä. Kunniajäsenyydet on suunnattu pääasiassa varoissaan oleville aikuisille ihmisille, jotka haluavat tukea taloudellisesti Aurinkomaan toimintaa ostamalla kunniajäsenyyden. Myymällä kunniajäsenyyksiä saamme korvattua pienen osan niistä vajaan tuhannen euron kuluista, jotka menevät Aurinkomaan palvelinkoneen vuokraamiseen vuosittain.

Toimintamme on vahvasti tappiollista, mutta meillä ei ole minkäänlaista kiinnostusta viedä lapsilta heidän taskurahojaan. Jos sinä aikuisena tahdot tukea toimintaamme ostamalla lapsellesi Aurinkomaan kunniajäsenyyden, koska olet tarkkaillut lapsesi pelaamista Aurinkomaassa ja todennut sen hyväksi, niin se sopii meille. Muussa tapauksessa suosittelen selittämään lapsellesi rauhallisesti ja perusteellisesti minkä takia on typerää haaskata oikeaa rahaa täysin virtualisiin asioihin, kuten pelien esineisiin.

Kiitos, kun luit loppuun asti!

Jos tästä jäi jotain epäselvää tai löysit asiavirheen tekstistä, niin kysymyksiä ja palautetta voi lähettää sähköpostilla Aurinkomaan ylläpidolle osoitteeseen maailmanloppuinfo ät gmail piste com. Yritämme vastata kaikkiin kysymyksiin asiallisesti ja mahdollisimman pian.